Bokashin edistyminen - eka bokapisu!

 Juuri äsken vähän hihkaisin ilosta, nimittäin bokashista tuli ekat bokashinesteet eli bokapisut. Sitä tuli vähäsen ja se on melko vaaleaa vielä, mutta varmasti hyvin ravinteikasta. Tuli juuri eilen lannoitettua paljon kasveja, joten nyt pitääkin vähän miettiä. Ehkä kokeilen lannoittaa pari yrttiä ja lopuilla kirkastan kylpyhuoneen lavuaarin viemäriä. Laitoin pilttipurkin tiiviinä jääkaappiin odottamaan käyttöä.


Bokashi muuten täyttyy hitaasti, se alkaa selkeästi vajoamaan kasaan. Eli se toimii, jeeeeee! Nyt on jo neljäs viikko bokashin parissa. Sanoisin että vielä menee ainakin viikko, jopa pari, kunnes astia on oikeasti täynnä.



Täyttyy täyttyy! On tämä kyllä jotenkin niin ihanaa elää niin, että lähes kaikki biojätteet menevät hyötykäyttöön. Multaa tästä tulee vasta ehkä heinäkuun puolella, mutta se ei haittaa mitään, mieluummin fermentoin ja kompostoin ihan rauhassa. Tuli tuossa muutenkin haettua jo viisi säkkiä multaa parille uudelle istutuslavalle. Toivottavasti ensi vuonna minun ei tarvitsisi juuri multaa hakea ja ainakin voin lannoittaa pihaani upealla kompostimullalla jo tänä kesänä!

Kommentit